NLP


NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren en is ontwikkeld om je meer invloed te geven op je onbewuste processen. Met NLP leer je om je met gemak goed te voelen, stress los te laten en positiever in het leven te staan. Je leert met behulp van NLP ook beter en makkelijker te communiceren, zowel privé als op het werk. NLP is heel geschikt om veel problemen aan te pakken, zoals onzekerheid, piekeren over het verleden of de toekomst, niet lekker in je vel zitten, omgaan met stress, angsten en nog veel meer.

NLP is in de jaren 70 ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder. Zij vroegen zich af waarom sommige therapeuten veel meer resultaat boekten dan andere. Ze zijn deze therapeuten gaan bestuderen en ontdekten in de werkwijze specifieke componenten die bijdroegen aan hun succes. Het bleek vooral te gaan om de manier waarop zij taal gebruikten en het werken vanuit de zintuigen. Ze ontdekten tegelijk dat ze door simpelweg het gedrag en taalgebruik te kopiëren, even succesvol waren. Zo is NLP ontstaan en het is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. NLP is dus eigenlijk een model van excellent gedrag, van “wat werkt”. Het laat ons zien hoe we beter met emoties en situaties om kunnen gaan en geeft ons de principes, kennis en technieken daarvoor

NLP is geen therapie, maar een oplossingsgerichte aanpak in een aantal sessies. Het is ook geen wondermiddel dat voor iedereen werkt, uit onderzoek blijkt wel dat het voor ruim 82% van de mensen goed werkt, deels meteen en deels na enkele weken oefening.


lid nlpkring society of nlp

kwaliteitsborging